Tränat



Dressyr träning idag! Wiho

Pikachu
Åh gud så fin han va! När jag joggade igång honom så var han huuuur mjuk och fin som helst! Jag började arbeta honom lite låg och rund och hann göra en fattning innan Emelie kom, och gissa vad! Redan i början lixom bara sju minuters trav och han fatta med hela kroppen utan att slå sig fri! Min älskling. Sen kom E och vi satte igång, idag så blev det lite högra krav på han och fy vad jobbigt det va sa han då. Inte lika kul att fatt galopp i hörnen och direkt från halt. Men han skötte sig ändå jätte bra när han gav med sig lite. Vi gick tillbaka på slutet med att fatt på volt från att flytta ut honom i traven och då gick det bättre! Avslutade med att trava av honom låg och rund, precis som jag började, och travade i överdrivet böjda serpentiner. Riktigt tjusig ponny!

Joy
Ok denna lilla spillervink var ju inte lika tjusig som den andre... Han blir ju SÅ. JÄVLA. HET. Den jäveln... Mamma red ju fram honom i låg och rund form, jätte skönt tyckte han! Sen när jag satt upp och började jobba ordentligt vart det inte lika kul. Så kommer han ju på att om jag springer så slipper jag jobba, hehe! Men nä då ska minsann hon där uppe sitta tung som en flodhäst och säga prooo och dra i tyglarna. Jävla sit, nu måste jag arbeta. Ja så tänkte han väl, för sprang gjorde han, samtidigt som han krulla ihop sig som en liten larv. Men vi flytta han ut och in på folten och gjorde galopp fattningar, det blev lite bättre. Sen övade vi på att fatta i hörnet och gå i öppnor på långsidan till e/b och sakta av, in på volt och öka trava lite sen skänkelvikning ner till a/c i diagonalt. Haha lite komplicerat kanske, men men. Han blev lite spänd när vi galoppera, eller rättare sagt så fick jag inte stopp! Men han var lugn när jag flytta och bara det är ju bra för å va han, toker. Avslutade på samma sätt som med p i serpentiner med överdrivna bågar, då vart det skönt sa han! På sportlovet åker vi till Mustang och fixar ny dressyrsadel, yees! Har lixom en engelsk hunting sadel på han...


Jag vill ju bara springa fattar ni väl!

Stallkompisar

Igår tog jag massa kort på hästarna i stallet.
Tänkte om ni ville veta hur några av de andra hästarna i stallet ser ut!


Balloo





Karlsson



Lilla Lexton sötnos





Cheprén

Missy



Razzla



Så fin!


Så där ja! och ja jag gillar hästarnas mule ;)


Söndagar äger

                           
Joy
Ok vi börjar med denna lilla filur. (detta blir ett lång inlägg men jag bara måste berätta). Jag skulle gå till stallet halv tolv med Malin och möta fred men som vanligt gick vi en kvart senare och freddan kom en timme senare. Hon skulle äta först. Så jag och Malin fixade sen kom hon och vi tog in hästarna. Men när vi kom till stallet var lilla Filippa där som är VÄRLDENS sötatse unge! När jag kom blev hon super glad och skulle kramas och leka teater apa som vanligt. Fast hon brukar vara rätt blyg men inte idag. Alla fall så red vi ju, skrittade norrö och sen travade vi säby översta och undertsa, lite galopp blev det oxå. Sedan när vi var tillbaka vid översta bytte jag och Freddan hästar! Så jag red balle och hon red Joy, btw så var han heeeelt galen innan vi bytte. Kunde inte hålla honom (och jag som tänkte rida utan täcke!) men så när vi byte belv mina läder först alldeles för korta och sen för långa, men orkade inte ändra dem så de fick va så. Men när Balloo inte får gå först bockar han ganska mycket så då blev det ju kul med för långa läder. Men när jag gick först var han super snäll. Freddan kunde inte hålla Joy, han sprang nog lite som han ville med henne där på ryggen! Men hon tyckte det var kul att rida en liten igen. Vi fortsatte runt lugnet och Joy fortsatte springa (i trav!) haha, en trav ponny jag har? Nä men han kan ju galoppera oxå. Men så skulle vi trava av och det gick ju sådär. Men sen skritta vi runt norrö som avskrittnig. Solen sken hela rid turen och det var helt underbart! Men rid turen såg ut som så att Freddan och Joy sprang som dårar, Balle bocka och jag höll balansen med knäna, och Missy studsa som fan som vanligt! Men kul hade vi.

Pikachu
Han fick en promenad eftersom han fick jobba hårt igår. Men Fred och Malin följde, vi tog med Beda. En prommis till Ica, haha. Bedas ben är lika långa som Fredrikas vader, haha så söt hon e! Men så gick vi till Ica i alla fall och köpte hårfärg, P tyckte Beda var väldigt söt. Några tanter tyckte minsann att de var väldigt kul med hästarna där, jag höll i medan mupparna gick in och handla. De klappade och pussade och beda njöt som bara den. P skulle ju såklar bara slicka...Men så vi köpte våran hårfärg och traskade hemmåt, och jävlar vilken fart Bedi fick! Hon galopperade brevid Fred somhade super hala skor så hon kunde knappt hålla henne. Så malin och fred tog tag i varsin sida på hennes grimma, men hon sprang ju lika mycket för det. Men så skulle det springa med henne upp för en backe och då fick hon ju fnatt! Så hon hon bocka och sparka åt sidan och träff Fred på insadan av benet. Jävla skit ponny! Men då hoppa fred upp på p så fick han bära hem henne, nu vart ju beda trött som tur va. Hon hade hjälm på sig så det var ju tur. Sen gick vi hem till Malin och käka semlor och slinga håret, en helt underbar dag!


Fint väder


Fredrika och Joy


Jag och Balle


Malin och Misse

Mer bilder kommer i ett annat inlägg

 


Svar på komentar

Mira om ridtur med mamma

Dumma Mackan.. :(

Men dom verkar annars komma ganska bra överrens. Jag gick ner till stallet för några dagar sen och då lekte dom :)

Svar Ja det är nog bara när de ska äta mat som de bråkar lite ;)

Fredrika

 Här kommer ett inlägg om min underbara vän. Fredrika Lundberg. Hon har en häst som heter Balloo-B. Val. f. 2001. Fux med bläs och fyra vita strumpor. De tävlar upp till Msv a och har vinster upp till L:a. De tävlar inte dressyr men han är väldigt fin där även fast han inte tävlar. Jag har ridit Balloo flera gånger och han är en busig men snäll poni.

Fredrikas förra ponny var ett c-ponny sto som hette Marcanta Gold. De tävlade upp till Msv a och hade vinster och placeringar upp till Msv b. Hon var väääldigt fin. Litet sto med egen vilja men hoppa som en gud. De var nog min förebild. Sista året tävlade de även elitallsvenskan och kom till final på strömsholm. Det gick tyvärr inte så bra för laget då men Fred va bäst ändå. Nu är hon såld och står på Öland. Vi var faktiskt där och hälsade i somras. Hon såg ut och må bra, fats bättre här hemma hade hon det. Jag red även henne ibland och hon var lite speciell, men på ett bra sätt.


Balloo

Mackan

p.s det är balloos ben som är på "dagens ridpass" skylten ;)

Träning och blåsväder

                            

Joy
Red ut en sväng innan träningen på han. Red fram och tillbaka på höjdvägen. När jag vakna och såg att det blåste tänkte jag ba nej fan också Joy kommer ha damp... Så ringde Fred och kolla om vi skulle ha sällskap men Annica skulle rida. Jaha då blev det själv. Men det är ganska mycket skog runt höjden så det blev lixom lite isolerat. Så han va hystaf lugn. Travade fram och tillbka i ca 15 min sen galopp i 5 min. Han är ju som han är men det gick bättre sen. MEN han har ingen kondis! Även fast han är galen så blir han jätte flåsig efter galoppen. Men inte så konstigt efetrsom det inte går och rida NÅNSTANS! Djupsnö är ju jätte bra men nu är det ju bara knöligt och en hård skara ovanpå, när de smälter ocg galoppen startar igen så blir det nog bättre.

Pick
Hopptränade ju honom, eller aa mest markarbete var det men det är verkligen va han behöver! Vi travade upphöjda bommar som stärker benmusklerena super mycket! Så det var bra, plus en studs som får upp benen på dem. Sen lite linjer och sådär. En jätte bra träning tycker jag. Han var så himla mjuk och fin, kändes underbart! Det var jag och fyra tanter, hihi. Men de var jätte söta och trevliga ;) Kan visa sen hur banan såg ut, eller hur hindrerna stod. Skit bra övningar om man vill stärka hästens bakdel.


Världens bästa 


Svullen halsmandel (!)

Sitter hemma hos Elin och kollar på handboll? Vete fan varför... Men i alla fall så på vägen hit skulle jag visa Jess vart jag hade ont i halsen och då kände jag att min halsmandel var skiita svullen :o aldrig haft det förut... Kan inte bli sjuk nu! Träning imorgon med p i waxholm för joys gamla ryttare. Spännande! ;) p.s detta är mobil blogg så hoppas det funkar

Ridtur med mamma



Red ju som sagt ut med mamma idag på Razzla. Det gick bra, tog en sväng runt lugnet. Hon var lika pigg som alltid men hur mjuk som helst i munnen. Travade mest men även lite galopp, hennes galopp asså fy fan för den. INTE skön! Men traven är härlig ;) Efter ridturen åt vi semlor i stallet som stor Jo köpt, mums! Vi hade även lunchen så vi gav de små vildingarna lunch i hagen. Mackan var elak mot Joy, han fick inte äta :( Men sen gick det bra! Båda vill ju lixom bestämma. Men en annan sak, Malins sadel är så sjukt jävla sköön! Helt otroligt. Hon har en amerigo hoppsadel. Hade samma sadel på busen, hästen innan Razzla. Jag brukade rida henne oxå, kan ta henne i ett eget inlägg nån gång.

 
Razzla passla                              Sadeln. p.s jag når faktiskt och skänkla trots mina korta ben ;) (stolt)

Så här ser jag ut...

Jag hade tråkigt så jag gjorde en liten bild om hur jag ser ut när jag hopptävlar. Kommer kanske lägga upp lite sådan collage då och då, hur jag ser ut när jag tävlar dressyr, fälttävlan och galopp. Och på hur killarna ser ut. Vad tycker ni om det? Hiss eller diss? ;)


Roping kavaj (hitta inte min exatk men ungefär)
Pioneer stävlar
Racesafe väst
Carles wellington classic hjälm
Pikeur ridbyxor
Rockle handskar (de svarta)


Ledig

Hur många vaknar kl åtta när de är lediga lixom? Jag är nog den enda...Men skit samma,npigg är ju alltid ändå så.
Idag ska jag rida Razzla med mamma och P. Hon är en storhäst i stallet. C rider Joy, haha så typiskt mig att rida nån annans hst medans andra rider mina xp. Sen kl två ska jag på mentalträning typ, med massage Malin kallar jag henne för. Spännande! Happ aja hörs sen antar jag

Razzla passla och Malin på hufudsta

Spännade och galen ridtur med bästavänner



Idag skrittade jag bara. Emelie hade P. jag joy (galning) och så följde thea och Freddie med. Eller ok vi travade några hundra meter oxå. Jag hade hackamore så att trava barbacka med hackamore på hemvägen med Joy är nog det mest spännande jag gjort på länge! Så fort vi svängde in på vägen som går hemåt börja han trippa. Innan va han faktiskt hyfsat lugn(!) Men i alla fall så blev det hemskt spännande när vi trava och han körde ner huvet och jag kunde INTE stanna, hehe. Plusa att jag skrattar ju så jag håller på att kissa på mig för att det är så läskigt men samtidigt kul! Haha aa ni fattar kanske inte men Emelie och Fredrika fattar i alla fall. F hade i och för sig oxå hackamore. P var ju såklart lika snäll som vanligt och lexton hänge med bra. Ballo blev lika busig som vanligt om han inte fick gå först. Ja en helt galen ridtur på 40 min. Tänk vad man kan hinna med på så kort tid. Jag hade i alla fall sjuuukt kul.

Bus älskingen!

Hoppträningen igår

Hann inte blogga då vi kom hem typ nio. Men träningen gick i alla fall super bra! Vi travhoppade lite som sist och Agneta sa att det såg skit bra ut. Jag är jtte nöjd med han. Nästa vecka blir det ingen träning för mig för jag ska till romme med skolan :D men veckan efter kör jag igen innan tävlingen på stäket. Men nu ska jag gå och äta macka sen till stall med min kära Emelie. Hörs sen!


Älskling <3

Svar på komentar

Komentar: Modemartin om: (går) dagens ridpass
Hittar du på något kul i veckan? :)

Svar: Ja vad menar du? Förstår inte riktigt men jag ska väl göra det vanliga omm det är det du menar? :P

(går) dagens ridpass

                                 

Hann inte blogga igår eftersom att jag åt glass!

Men red bara på P igår och Joy fick vila. Red fram och tillbaka på höjdvägen. Lite hårt men i mitten var det perfekt. Hade gummisnodd på han, men den behövdes knappt för han va sååååå fin! Jätte mjuk och fin i munnen och inte alls trotsig. Bara skogen som va lite läskig men när jag började jobba han så brydde han sig inte. Travade mest och galopperade bara fram och tillbaka en gång. Tränade på att öka och minska traven, det gick super. Han kunde trava grymt fort och trampade på som satan. Red kanske 50 min.


Älsklings bebis


Hahaha köttbulle!

Hittade filmer från när vi kollade på P när han va till salu, vad han tänkte vi med?! Jävla tjockis ponny asså, och huvet rakt upp i vädret. Men hoppa kunde han ju så det va väl därför antar jag. Idag hade jag aldrig köpt en sån ponny, hehe.




Hihih, men söt va han!

Dagens vill ha!

Två saker jag bara måste ha! Det är så att ljusblått kind of är min favvo gärg på Joy, riktig ponny blir han då!

 

Träns till galoppen med mörk och ljusblå dress (kommer bild nån annan gång) och lindorna till dressyren. Men måste ha ett schabrak till bara... Nån som vet något?!

Skritt turer idag



Eftersom båda gick rätt hårt och bra igår på träningen så fick de ta varsin skrittur.

Picken
skrittades runt norrö och sby med Malin och Razzla. Haha hon skrittar liiite fortare än han så det blev lite svårt att hänga med. Särsklillt när jag jobba han i låg form då han måste tänka på TVÅ saker samtdigt, att gå rakt och jobba. Inte riktigt vad hans lilla hjärna klarar av, blev nog lite kortslutning, hehe.

Joy skrittades samma runda men vi hade sällskap av Malin med Mizzy, Annica och cola och Malin och Mackan. Han var docj först hela tiden. Till skillnad från P är han lite snabbare i skritten, galoppen oxå för den delen. Trots att han är så liten är han faktiskt ganska snabb. Nä men skritta gör han nog snabbats av alla. Hade hackamore så han slapp jobba, min lilla gammelman!


Åh ge mig nu! p.s här vann vi faktiskt, hihi. Dock bara en träningstävling. Men bäst är han ändå <3


Allsvenska möte

Var på allsvenska möte idag med nya klubben (Stora Wäsby Fältrittklubb) och det gick ju bra. Lite skumt känns det ju att tävla för en annan men det kommer säkert funka jätte bra! Ska bli jätte spännande. Känner ju många av tjejorna i klubben oxå så helt ny är jag ju inte ;)
+  =?

Dressyr träning



Tränade med bägge killarna idag för Emelie på Granby. Extra träning. Men jävlar va fina de va!!! Båda två, snacka om skillnad från i måndags, särsklillt  P. SÅ. JÄVLA. FIN. Tränade på förvänd galopp, skänkelvikningar, öppnor, slutnor, fattningar, galopp, skritt osv. Stadig hela tiden och det kändes verkligen super, som en liten storhäst!
Gjorde samma sak med Joy, han känns ju inte riktigt lika maffig då han är liiite mindre. Han trippar fram som en liten kanin istället, hehe. Men han va oxå skit fin, kunde lixom galoppera på en 3 meters volt runt Emelie utan att han bröt av och han trampa under sig så jävla bra! Bästa killar <3


Sähär skritta jag fram, hihi <3

Välhoppad häst?

Satt och titta lite på hästar till salu. Hitta förrsten en som jag vill ha! Men inte nu... I alla fall så hitta jag denna häst. Bara fem, det märks ju. Men snacka om att va rädd om benen, haha.
Hopptalang. Hästar säljes
Hela hästen är ju fan i luften xo

Lång dag och nackont

Sovit kanske tre timmar inatt och jag har så jävla ont i nacken... Men  red gjorde jag minsann ändå på mina små älsklingar!

PICKEN
Red till motorvägen och travade fram och tillbaka, vad fan ska man göra åt detta väder?! Kan ju inte rida nånstans. Men hade gummisnodd på han och han va jätte mjuk och fin i munnen. Min duktiga pöjke!

JOYEN
Red med malin bort tilll skånsta (som planerat) men det va ju fan inte bättre där... Travade lite och galopp typ tre meter. Men mycket skritt blev det i alla fall så det va ju bra. Bort ca 1h och 15 min.
Men den busen va så jävla pigg(!) Igår så hade han slängt av Cornelia oxå. Hon skulle galoppera upp för en backe och då såg han en pinne, en pinne lixom!? men så han slängde sig så hon åkte i backen och han sprang hem själv. Stackarn, hoppas hon inte blev rädd. Inte nog med det så slet han sönder tyglarna oxå... Typiskt! Fast nu kan jag ju köpa ett helt nytt träns istället för bara tyglar i GÖTEBORG!! Wiho längtar. Aja nu sk jag gå. Bajs


Lilla bus älsklingen <3

LAGLEDARE

Hoppträningen gick väl bra. Men nu sätter jag igång med mental träning för att de ska gå ännu bättre. Vanliga övningar så inte så mycket att skriva hehe. Och idag fick de vila för kände inte för att rida, men hade kul i stallet och på vägen hem i alla fall, haha!

Men nu till rubriken. Jo det är nämnligen så att jag Malin ska vara lagledare för div 3 hoppningen för ponny i år! Så himla roligt. Vi pratade om det här om vällen när vi va på promenad att det skulle ju va kul. Så jag frågade mamma och hon mejla klubben och de tyckte att det var ett jätte bra initiativ. Så den 14 april kör det igång, vi ska gå på kurs med laget och de ska få tröjor. Så jävla taggad! Ja men det ska i alla fall bli ruligt.
Aja nu ska jag dansa vidarae! haha ni fattar inte

Vad gör vi? Nu kör vi!

Ridpassen Idag



Pick
Hade Thea med mig idag. Men endast hon och jag. Det gick super bra! Hade gummisnodd på och töjde bara lite på han. Inte alls stark och jätte lugn. Red ganska långsamt så att lille Lexton skulle hänga med, men det va minsann inga problem. Han pinna på som bara den! Red brevis 276:an. Ja lite riskabelt men hon är super duktig så det var ju inga problem. Blev skritt dit ca 15 min sedan trav och galopp fram och tillbaka i ca 10 min sedan skritt hem i 15. Så en ridtur på ca 40 min blev det. Fick ta det lugnt eftersom träning imon :)

JOY
Hade tänkt att rida på höjden, enligt mig skulle det ha smält där oxå men nej varför ska nåt va som man vill?! Så skrittade heeelt ensam genom skogen helt i onödan. Men då travade jag så mycket det gick på vägarna nda bort till säby och galopperade även med han fram och till baka bredvid stora vägen. Han var väldigt pigg och tittig idag men det gick okej ändå. Han slängde sig endast en gång när jag vände första gången för att goloppera men sen gick det bra. Travade av låg och rund. Haha juste, klantiga jag oxå. Tänkte bara slänga över benet från bänken, men då börja han gå! Så jag hängde på sidan och skratta så jag höll på att dö samtidigt som jag kände att "aj fan va ont om jag ramlar baklänges" så jag skrek på malin (som oxå skratta så hon höll på att dö) att hon skulle dra upp mig. Så precis i sista stund så fatta hon och gjorde som jag sa. Tur det annars hade jag ramlat av, haha sååå typiskt mig! Sen skrämde jag Joy oxå, och satan va rädd han blev. Det va oxå ganska kul för han såg en hund och då sa jag "buh" och tog i manen så han höll på att skita på sig. Aa det va i alla fall skita kul. Malin fattar!

Nu blire kladdkaka och sen duscha. Bajs på mig

Ja tack!

Dagens Ridpass



Pickis
Dressyr täning idag ju. På granby sågs ridhus. SVINKALLT DÄR INNE! Men det gick superduper bra, han var verkligen jätte fin! Och skiita stadig i formen. Vi började på volt med att öka och minska både trav och storlek. Sedan lite galopp och sen en liten paus. Sedan själva huvudövningen va skänkelviknig längs med långsidan och sedan volt innåt vid mitten och sedan diagonalt ned mot kortsidan. Funkar skit bra på han och han blev riktigt lösgörande. Målet är att starta L:A till maj, hehe. Får se hur det går!

JOYEN
Gjorde i princip samma sak med han. Började med att mjuka upp han och få han lösgjord. Sedan skänkelvikningar. Men med han kan jag inte gå ner mot kortsidan efter volten för då får han panik och bara springer, i alla fall till en början. Så jag börja med att fortsätta följa långsidan så att jag fick stöd av väggen. Men sedan gick det super att gå diagonalt. Avslutade med att göra galopp-skritt övning. Red som på en åtta och samlade galoppen (skit fin!) och sedan skritt. Gick jätte bra till slut, lite springig i början men sen super.
Båda va riktigt fina!

Gammal bild men fin ändå<3

Vårat första lopp

Tänkte visa er mitt första lopp på täby med Joy. De gick kanske inte jätte bra men det var ju oxå fullblod som kom etta och två. Och vi kom ju inte sist! Han var så duktig så. Jag är den som startar längst in.


Ignorera att jag ligger vid railen hela vägen och sen pajar allt och går ut vid upploppet. Men sånt man lär sig.
Kom femma av sju

BAJS VÄDER!!

Idag blev det ingen ridning. Dels för att vädret inte r det roligaste, men också för att de har gått hela veckan båda två. Så jag fixade bara åt bägge och tvttade såren på Joy. Men tänkte göra en veckoplanering nu så jag har bestämt hur de ska gå hela veckan.

Måndag: Dressyrtränig med bägge på Granby. (yes ridhus!)

Tisdag: Uteritt, lite stretching.

Onsdag: Hoppträning med Pick, Emelie Joy.

Torsdag: Uteritt med Emelie

Fredag: Uteritt, jobba i snön.

Lördag: Eventuellet rida till röllingby ängarna med båda.

Söndag: Hoppas ridhuset annars uteritt.

Ja finns ju inte så mycket annat att göra så det får bli såhär... HATA!


Tänk när det ser ut såhär... längtar
Juste, ihopsläppet gick jätte bra! De kommer nog trivas super med varandra.

Ihopsläpp

Imorgon sha Joy släppas ihop med mackan i stallet. Skönt att han slipper gå själv! Han trivs bäst med att gå med bara en, han trivs alltså inte i flock. Det är nog inga problem eftersom båda två är väldigt snälla. Joy gör ju aldrig nåt. Han stod med Fuji i stallet förut men han var så halt så han har flyttat till täby för att bli bättre där finns det bara raka vägar. Men de va verkligen jätte bra kompisar. Ibland stod båda två inklämda i den upp öppnade sjukhagen båda två lixom! Joy saknar han nog... Men han och mackan blir nog jätte bra polare.




Fuji som Joy gick med. Super söt

Dagens Ridpass



Joy Boy
Red ut själv idag. Han var pigg men inte lika pigg som igår. Nog för att jag va själv. Men red runt norrö och lugnet (som vanligt!) men han va fin och det gick bra. Han är inte alls lika stark längre, as skönt! Ska nog byta bett lite på han, ta det vanliga ett tag. Hade lindor idag oxå, då gjorde det minsann inte ont! Mespropp. Sen tvättade jag såren och klippte bort allt hovskägg, nu borde det bli bättre.

Pickis
Red med Freddy i skogen och lugnet. Barbacka! :D hade pelham bettet oxå så jag kunde ha honom låg och rund så han jobbade hela tiden med ryggen. När vi skrittade av så skritta vi över ängen oxå så då fick de jobba ordentligt! MAn kände verkligen hur ryggmusklerna jobbade under en. Sen ryktade jag ganska länge oxå, mysigt!
Juste, P har fått nytt underlag i boxen. Heter halmpellets. Fredrika och Cia kör på det så de tyckte att vi också skulle testa, får se hur det funkar.


Hittade bilden på nätet. Tierp i somras, då var det VARMT!!

Dagens Ridpass

Igår blev det inge blogg, internet dampa och jag och Emz tog ändå bara en skritt tur

JOY
Red ut med Malin och Sara. Jag har upptäckt att under allt hans hovskägg gömmer sig mugg/sår. Så jag har börjat behandla och hoppas det blir bättre! Men i alla fall så kom vi inte längre än 100 m från stallet innan jag kände att han halta... Gick tillbaka till stallet och mamma titta på när jag sprang (utan benskydd) men då va han minsann inte halt! Så det var ju bara benskydden som gjorde ont tyckte han, mes propp! Såret sitter ju i karleden, nä klart han kan ha ont men han överdriver alltid. Så nu får jag rida med lindor ett tag framöver. Han var i alla fall gal1 pigg!! Visste inget annat än att slänga med huvet som han gör och springa fort. Blev en kort tur Malin hade brottom. Men längre imon! Underbar <3 juste ska klippa benen på han imorgon också så håret försvinner!

PIKACHU
Han fick komma ut efteråt, red själv samma runda i princip men lite längre. Två varv i nedra säby, upp och i det övre och ner vid dagiset sen runt norrö. Mest galopp blev det! Han kändes faktiskt bttre än vad jag förväntat mig. Hade tänkt ha gummisnodd på han men den är i lastbilen och jag kommer inte i den (!) frusit fast? Men så jag fick kämpa på med höger sidan och det gick bra! Lyssnade på lugna favoriter samtidigt så jag inte skulle bli så arg på han, hehe. Nä men ni vet när man bara inte orkar bråka med en trotsponny?! Så är han ibland. Men idag va han bäst (a) Hade korta läder också som Agneta sagt att jag måste träna på. När våren kommer blir det galopp sadel, men har inget täcke till den så lite svårt nu.

Lag-sm

Åh vad jag vill tävla fälttävlan. NU! Särskillt lag-sm.. älskar det. Tre år har jag varit med. Första året va på gotland, det var vår första p-80. Laget som var en alians kom trea och jag kom fyra. Andra året var i skåne. Då tävlade jag med roslagens rid och körklubb för de hade endast fyra och man ska helst va fem så då frågade de mig. Det gick inte så bra med laget men jag vann, bästa känslan ever! I somras var det i Örebro och även då var vi en alians med massa olika klubbar. Fem tjejer, bästa laget jag vart med. Inte heller då gick det så bra för laget men jag vann det året igen. Världens bästa ponny jag har. Men nu när jag har bytt klubb hoppas jag i alla fall att jag får vara med i ett lag. Vill, vill, vill! Lena känner ju mig så hon borde ta med mig, hehe ;)

   
Skåne, 2009. Älsko ponny

Reflexer

Härom dan när vi var och slutmätte p kikade vi in på lillhästen i stav som ligger precis brevid. Ingen jätte rolig affär direkt men lite smått och gått sådär. Men jag fick med mig hem ett par reflex-benskydd. Säker många som har men skit smarta! Visserligen inga senskydd men som dressyr skydd typ. Funkar när jag bara rider ut. Köpte ett par till Pickis. Så slipper man benreflexer som ändå alltid åker av.


130 kr endast

Dagens Ridpass



JOY
Red med Main runt norrö och lugnet. Vi hade två små ponnyer på släp oxå. Thea på Beda och hennes kompis Linnea på Lexton. Lexton är egentligen Theas men Beda är inte lika snäll och Thea är lite duktigare så hon fick ta Beda. Linnea var nog lite rädd men de fick bara hänga med runt norrö sen lämna vi av dem i stallet och vi red vidare. Joy var så sjuuukt glad! Pigg som en lärka och jätte glad. Kunde inte skritta och slämgde med huvet hela tiden (vet att han är glad då), kändes bra. Hans humör smittar ju av sig, haha lilla älskling.

PIKACHU
Red ut med Fredrika. Vi skritta mot höjden och trava fram och tillbaka där. Sen runt norrö plus säby och sen tillbaka mot norrö ige. Var ute typ en timme, det var ju bra! Men fan va trotsig han är... Fast han har ju nån låsning eller nåt i vänster sida oxå så han är skit jobbig i höger. Men jag red han bara på vänster tygeln typ som Agneta min tränare sa och det blev faktiskt bättre till sist. Men det värsta är att han kommer ju va likadan imorgon...Aja bara å kämpa på med arm musklerna! Och ringa kiropraktor Micke.
Juste, han är tjock oxå min ponny... Så nu minskar vi på havren och ökar ridningen.

Tack och Hej lever pastej, HAHA


Världens sötatase. Thea och Lexton

146,1

Juste, slutmätte P igår! Hela 146,1 cm hög va han. Alldeles lagom hög tycker jag. Men det bästa av allt var att han som har ADHD kunde stå helt blixtstilla! Och han var nog den enda där som gjorde det oxå, jag och mamma var heeeelt chockade, hehe. Han vet när det gäller ;)


Sommarn då han kom. 1/7-2009


Dagens Ridpass


Jag red endast p idag då Joy vilade och P vilade igår. Skrittade ca 50 min med Malind eftersom det är det enda som går att göra (!) damp på det... men vi skrittade i alla fall över ängarna så de fick jobba som satan med ryggen, i alla fall p för snön var väldigt hög för honon. Jag har oxå hört som andra säkert att det inte är så bra för benen med hög snö. Men att skritta nån gång ibland tror jag bara är bra!

Men när jag ridit klart skulle han in i boxen och mamma hade lagt in en ny spånbal så jag vissta att han skulle rulla sig som han ALLTID gör i nytt spån. Men då tämkte jag att om jag ger han lite hö så gör han inte det. Men jag hann inte hämta trots att det typ bara är två steg till hö kärran. Han var snabb som tusan ner i spånet och gosa runt men sen kom han inte upp...! Men han fick som tur va ingen panik utan han låg bara och titta på mig som om han själv fatta att han satt fast. Josse sa att han bara "chilla" men jag fattade att han fattade att han satt fast för han ställer sig alltid upp annars. Nu i efterhand vet jag att man ska ta en lina runt benen men tänkte inte på det då. Men så fick han ju syn på höet som jag hade lagt ner i boxen så då skulle han ställa sig och fastnade med ena hoven innanför gallret i fönstret och kom inte upp förren den va loss. Men han ramla omkull en gång oxå sen va det lugnt. Han skade sig som tur va inte men det va sjukt läskigt för jag fattade på en gåmg att nåt va fel men fick lixom panik inom mig och bah vad ska jag göra?! Som tur är, är han ingen panik ponny så det gick nog så bra därför. Han får typ aldrig panik. Aja det gick ju bra i alla fall.


Knäppis ponni <3


Yes!

Design fixad av älskade Emelie! Jag blev i alla fall nöjd så jag skiter i vad andra tycker. Haha det är ju ändå ingen som läser min blogg xp


Men nu har jag i alla fall fixat lite "skyltar" till Dagens ridpass, tävlingar och träningar och så! Det blir nog bra. Första ridpass inlägget kommer sen.


va fan!

Eh va fan! Eftersom jag aldrig kommer igång med det "vanliga" bloggandet så blir nu detta en häst blogg vare sig det finns tusen sådana redan men det är ju ändå det enda jag gör så varför inte? Bara för min egen skull

RSS 2.0