Dagens Ridpass och Kiropraktor



Ja som rubriken säger så va kiropraktorn hos hästarna här idag. En skit häftig kille som heter Micke(?) vet ej efternamn, men han kan verkligen läsa av hästarnas beteende! Han var här för ungefär ett halvår sedan och titta på P, Mac min syters ponny och Mackan. Mac var en professor sa han, precis som vi sa, Mackan var deppig och helt okantakt bar, vilket senare visade sig att han var sjuk, och P, ja det första han sa var att han har ADHD. Hehe, precis som vi säger! Men att han lixom sa precis så som vi sa och det var första gången han träffa hästarna och vi har haft dem i ett år och uppåt. Mackan är i alla fall frisk nu och han sa att det var stor skillnad på honom, så det var ju kul!

Han kommer ju inte riktig ihåg alla hästar han träffa, så sa han exakt samma sak om p denna gång. ADHD, och sen fråga han om han haft honom förut, alltså fortfarande samma beteende på honom!
Men han knäckte lite här och där och så såg han att p är sne i munnen vilket får honom att vara sne i bäcnet, så Micke skulle få tag på en bra tandläkare till oss som kan slipa lite på hans tänder. Men han var i alla fall betydligt bättre denna gång till skillnad från sist! Super kul.
Sedan tittade han på Joy oxå... Hos honom är det akut med en tandläkare sa han på en gång, han kan inte flytta sin käke åt vänster vilket gör att han blir spänd och höjd nacke och lite raka framben istället för böjda (precis som han är). Men så sa han att om vi inte fixar det så kommer det leda till att han får problem med knäna, koterna och bakbenen. Nu var det inte så, men han kan få problem om han inte får löst det där i käken. Sen har han ju svårt att jobba med ryggen, det är så han är bygd lixom, men det kan bli bättre som sagt om munnen fixas. Men fina rumpmuskler har han i alla fall sa Micke. Joy knäcktes inte utan han blev kollad, Micke skulle komma tillbaka sen om några veckor efter tandis och då kanske knäcka lite. Men jag får inte rida på tredelat utan måste ha tvådelat. Hackamore va bra, men det kan nypa honom i mungiporna lite grann så inte för ofta. Men jaktstången funkar sa han. Och så MÅSTE vi hitta rätt bett storlek oxå. Hoppas tandis kommer snart!

Sedan tog jag en tur bort till stava med p, började med att skritta fram och sedan galoppera för micke sa att det var bra för då får han stretcha ut ryggen ordentligt. Sedan trava och sist skritta av. Men blev mest skritt ändå...


Liite ADHD kanske du har <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0